image
www.hotelskythera.gr www.kytheraisland.gr

Τα Κύθηρα ή Τσιρίγο βρίσκονται απέναντι από το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου.
Τα Κύθηρα είναι γνωστά και ως νησί της Αφροδίτης αφού σύμφωνα με τον Ησίοδο εδώ γεννήθηκε η ομορφότερη θεά του Ολύμπου, λόγο της γεωγραφικής τους θέσης αποτέλεσαν το μήλον της έριδος για πολλούς κατακτητές.
Το νησί Κύθηρα βρίσκεται εκεί που σμίγει η δύση με την ανατολή στη Μεσόγειο κι εκεί που οι πολιτισμοί διασταυρώνονταν και πλέκονταν της μοίρας τα παιχνίδια. Ξεχωρίζει για τις εναλλαγές των τοπίων του και τα διάσπαρτα μνημεία του κληροδοτημένου του πολιτισμού που φανερώνουν τη μοναδικότητα των Κυθήρων στον Ελλαδικό χώρο.
Η φύση προίκισε τα Κύθηρα με μοναδικές ομορφιές. Τα τοπία εναλλάσσονται και γεμίζουν τη ματιά με σπάνιες εικόνες. Βραχώδης περιοχές κατάφυτες από θάμνους, λόφοι σκεπασμένοι από πεύκα, δαντελωτές ακτές, χρυσαφένιες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνες παραλίες, απότομα φαράγγια, σπήλαια και ρεματιές που καταλήγουν στα βαθυγάλαζα νερά της θάλασσας, όλα τα στοιχεία της φύσης σε μια αρμονική συνύπαρξη δημιουργούν την παραδεισένια εικόνα των Κυθήρων.
Χαρακτηριστικό στα Κύθηρα είναι ότι διατηρούν την αυθεντική νησιώτικη φυσιογνωμία τους. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική που κυριαρχεί στους περισσότερους οικισμούς του νησιού, οι βυζαντινές εκκλησίες και το Ενετικό Κάστρο που δεσπόζει στο λόφο πάνω από τη Χώρα συμβάλουν στη δημιουργία της ρομαντικής και ειδυλλιακής ατμόσφαιρας που επικρατεί στα Κύθηρα.
Οι τοπικές γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνονται στα Κύθηρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν πτυχές της λαϊκής παράδοσης των Κυθήρων που παραμένει ζωντανή. Οι προσπάθειες των κατοίκων να διατηρήσουν ζωντανό τον αυθεντικό νησιώτικο χαρακτήρα τους φαίνονται στη γιορτή του Κρασιού, στο πανηγύρι της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας, της Αγίας Ελέσας, κ.α.
Γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου η παναγία η Μυρτιδιώτισσα.
H Παναγία η Μυρτιδιώτισσα είναι εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα κατά τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι τη βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία γεμάτη με μυρτιές.

image

Ιστορία

Το νησί Κύθηρα βρίσκεται εκεί που σμίγει η δύση με την ανατολή στη Μεσόγειο κι εκεί που οι πολιτισμοί διασταυρώνονταν και πλέκονταν της μοίρας τα παιχνίδια. Ξεχωρίζει για τις εναλλαγές των τοπίων του και τα διάσπαρτα μνημεία του κληροδοτημένου του πολιτισμού που φανερώνουν τη μοναδικότητα των Κυθήρων στον Ελλαδικό χώρο.
Κύθηρα, γνωστό σαν Τσιρίγο κατά την ενετική ονομασία, το νησί της Κυθέρειας Αφροδίτης, το καταπράσινο νησί, με καταγάλανες θάλασσες , διάσπαρτα μνημεία του πολιτισμού με ελκυστικούς μύθους και μοναδικές παραδόσεις, σηματοδοτούν τη μοναδικότητα των Κυθήρων. Αυτού του τόπου που βρέθηκε στο σταυροδρόμι φυσικών και πολιτιστικών επιρροών, αλλά που ισορρόπησε την ελληνική φύση, την παράδοση με την επίδραση της Δύσης, πλάθοντας έναν ιδιόμορφο πολιτισμικό , κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στα Κύθηρα είναι αδύνατο να αγνοήσεις το παρελθόν, την ιστορία, τους μύθους και τις παραδόσεις.

image

Πολιτισμός

Κύθηρα η Τσιρίγο Γενέτειρα, κατά τον Ησίοδο, της θεάς Αφροδίτης, πηγή έμπνευσης του ζωγράφου Jean Antoine Watteau και του ποιητή Charles Baudelaire, πνοή έκφρασης για την οπτική του Θόδωρο Αγγελόπουλου. Νησί που η φύση προίκισε με μοναδικές ομορφιές. Κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα, βουνοπλαγιές ντυμένες στα πράσινα και άλλες βραχώδης και άγονες, πηγές που ρέουν, μαγευτικές παραλίες, όμορφα γραφικά χωριουδάκια, αυθεντική γαστρονομία, αρχιτεκτονική που ακουμπάει στην Ενετική τεχνοτροπία αλλά και σε στοιχεία της Κρήτης και της Μάνης. Το νησί Κύθηρα βρίσκεται εκεί που σμίγει η δύση με την ανατολή στη Μεσόγειο κι εκεί που οι πολιτισμοί διασταυρώνονταν και πλέκονταν της μοίρας τα παιχνίδια. Ξεχωρίζει για τις εναλλαγές των τοπίων του και τα διάσπαρτα μνημεία του κληροδοτημένου του πολιτισμού που φανερώνουν τη μοναδικότητα των Κυθήρων στον Ελλαδικό χώρο.

image

Φωτογραφίες

Πανέμορφες φωτογραφίες των Κυθήρων, Κύθηρα φωτογραφίες οικισμών και φωτογραφίες παραλιών. Φωτογραφίες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, Φωτογραφίες με πανέμορφα ηλιοβασιλέματα στα Κύθηρα. Τα Κύθηρα είναι από τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου πελάγους και βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου. Νησί με πανέμορφες παραλίες! Φωτογραφίες από αξιοθέατα των Κυθήρων. Η επαφή του επισκέπτη με το νησί θα αρχίσει από το Διακόφτη σήμερα αποτελεί το βασικό λιμάνι που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία του νησιού. Στο νησί των Κυθήρων θα βρείτε πανέμορφα παραθαλάσσια θέρετρα. Φωτογραφίες από το Κάστρο, τη Χύτρα , το ναυάγιο.

image

Πληροφορίες

Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα στα Κύθηρα, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο. Τα αστικά λεωφορεία στα Κύθηρα εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες. Οι τοπικές γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνονται στα Κύθηρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αξιοθέατα και διαδρομές στα Κύθηρα! Στο γραφικό χωριό Μυλοπόταμος θα βρείτε μία πινακίδα “Νεράιδα, Καταρράκτης” που σε οδηγεί σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά, χαρακτηρισμένη φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια, ποιο εντυπωσιακά μέρη του νησιού είναι η βραχονησίδα Χύτρα, το πλοίο "Μέντωρ" του Έλγιν το 1802, μεταφέροντας τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα, Το φαράγγι του Τσάκωνα βρίσκετε ανάμεσα σε δυο χωριά τα Μητάτα και τα Βιαράδικα στο κέντρο του νησιού, Το γεφύρι στο Κατούνι (περιοχή Λιβάδι στα Κύθηρα) είναι το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων.Υπάρχει στα Φράτσια μια υπέροχη ξερολιθιά με μια μαρμάρινη πλάκα που δείχνει δυο ζευγάρια δελφινιών, που το καθένα έχει διαφορετική κατεύθυνση.


Δείτε επιλεγμένα στούντιο και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα Κύθηρα.
Βρείτε το ιδανικό μέρος για τη διαμονή σας στα Κύθηρα.

Επικοινωνία
Επικοινωνήστε για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα Κύθηρα

© Kythera island 2015. All right reserved.